Smoothien ABC


Smoothien valmistus on suhteellisen jouhevaa puuhaa pakata kaikki vitamiiinit, proteiinit ja hivenaineet sekä muut terveelliset ruoat pieneen helposti nautittavaan pakettiin.

Smoothieista on moneksi, ne taipuvat juomiksi sekä kulhoista nautittavaksi hieman paksummiksi versioiksi joihin voi sisällyttää jo runsaankin määrän ravintoa ja esimerkiksi korvaamaan lounasta tai päivällistä silloin tällöin. 

Smoothieista saa loihdittuja aivan ihania tarjoiltavia kahvipöytään myös jäädytettynä, ja niihin palaan postauksien yhteydessä.






Kerron seuraavaksi  käyttämiäni smoothie-juomien aineksia joita on helppo yhdistellä. 

  • Kaneli
  • Vanilija
  • Pähkinät ja siemenet
  • Soijamaito
  • Kauramaito
  • Maito
  • Vaahterasiirappi
  • Rahka
  • Luonnonjugurtti
  • Turkkilainenjugurtti
  • Erilaiset hedelmät mm. Ananas, Passion, Avocado, Mansikka, Vadelma, Karhunvatukka, Persikka, Kiivi, Pitahaya, Kurpitsa, Mango, Mandariini, Omena, Aprikoosi, Sitrushedelmät.
  • Erilaiset marjat mm. Puolukka, Karpalo, Mustikka, Hilla, Vesimeloni, Banaani, Viinimarjat, Luumu, Kirsikka, Tyrnimarja.
  • Erilaiset vihreät: Rucola, Lehtikaali, Persilija, Tilli, Minttu, Pinaatti..
  • Ruusuvesi
  • Kookosvesi
  • Erilaiset Superfoodit: mm. Lucuma, msm, Macajauhe, Gojimarjat, Chiansiemenet.
  • Hunaja
  • Erilaiset leseet; Kaura, Ruis, Pellavansiemenrouhe.
  • Omatekoiset mehut
  • Omatekoiset valmispussit, niistä tulossa lisää postauksissa.
  • Raejuustoa
  • Kaakao
  • Porkkana
  • Rusina
Hassuja faktoja Smoothie - aineista : 

Tiesitkö että mansikka on hedelmä, lukeutuu ruusukasveihin ja on epähedelmä.
Vesimeloni on oikeasti marja. 
Karhunvatukat sekä vadelmat eivät myöskään kasvitieteellisiltä nimiltään  ole marjoja. 
Banaani on oikeasti hedelmä, sen runko luokitellaan ruohoksi. 
Kurpitsa kuuluu hedelmien sukuun. 

Smoothien teossa ei oikeastaan ole minkäänlaisia sääntöjä. Maku ja sisältö ratkaisee. Muistaa aina perussääntönä sen että nestettä riittävästi ja sitä voi aina lisätä vähitellen jotta juomasta ei tule liian juoksevaa, ellet sitten halua siitä halua sellaista.

Sekä muistaa myös sen että kaikkea kohtuudella. Eri aineksia kannattaa vaihdella väliajoin jotta juomista saa erilaisia hyötyjä elimistölle. Ja välttää nitraatteja kerääviä kasviksia juomasta liian usein ja isoja määriä. 

Nitraatteja keräävät esimerkiksi pinaatti ja rucola sekä punajuuren naatit. 

Moneen smoothieeseen saa erilaista koostumusta kun jäädyttää osan laitettavista aineista. Sekä voit tehdä myös pieniä pusseja valmiiksi erilaisista sekoituksista jotka on sitten helppo lisätä. Näistä tulee myöhemmin myös hyviä vinkkejä :)




Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top