Savusiika perunapaistos

No mutta heippa väki!

Siika, tuo puhtaiden vesien kala jota on tullut syötyä läpi elämän varmasti sen jokaisessa muodossa mitä siitä voi valmistaa. 

Minun mielestä siika on kaikista herkullisin savukalana tai pelkästään kalapottuina. 
Olimme kesällä reissussa ja pyysimme siikaa verkoilla, illaksi kun saavuimme mökkiin  ja laitoimme ison kattilan kaasuhellalle, perunoita ja siikaa sekä suolaa ja vettä. Ei muutakuin porisemaan ja herkku oli pian valmis. 

Lupasin teille edellisessä postauksessa savusiika salaatin, vähän kyllä nyt oikasin reittiä ja tein eräänlaisen lämpimän herkkuaterian siitä. Kastike yllätti omatkin makunystyrät niin iloisesti että jouduin tekemään illaksi uuden kastikkeen. 

Tämä resepti on helppo, ja voit käyttää siihen eilispäivän perunoita jos niitä on sattunut jäämään yli. Lisäksi maustuksessa voit tuunata mitä kaapista sattuu löytymään menetelmällä mikäli et halua käyttää samoja mausteita perunoihin kun itse käytin. 




Savusiika - perunapaistos 
(Annoksesta riittää reilusti kahdelle, minä söin kyllä tämän yksin monessa erässä)


  • 5 isoa perunaa
  • 1 punasipuli
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 4 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 -2 tl suolaa, tarkista maku
  • ripaus mustapippuria
  • 1 chilipalko
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pullea savusiika



  1. Mikäli et käytä eilispäivän perunoita keitä perunat kypsäksi ja jäähdytä, pilko.
  2. Leikkaa sipuli viipaleiksi.
  3. Kuullota sipuleita pannulla hetki ja lisää perunat. 
  4. Lisää reipas loraus öljyä ja anna perunoiden tiristä pannulla. 
  5. Kun perunat ovat saaneet kauniin ruskean paistopinnan lisää mausteet ja anna hetken aikaa vielä maustua.
  6. Poista kalasta nahka ja ruodi sekä paloittele. 
  7. Lapa perunat lautaselle ja lisää kalat.
  8. Valmista kastike.


Kastike:


  • 100g kermaviiliä
  • 3 rkl smetanaa
  • reipas kourallinen tilliä
  • ½ sitruuna
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa oman maun mukaan ( käytin ½tl)

  1. Pilko tillit pieneksi.
  2. Hämmennä kaikki ainekset kulhossa, lisää lopuksi suola ja sitruunanmehu.
  3. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki.
  4. Lusikoi ruoan päälle ja herkuttele koko komeus!







Semmosta tarinaa tälle kertaa. Ens kerralla leivotaan! Nyt on sato korjattu tomaateista ja pääsee herkuttelemaan.


Nähdään pian.

Terkuin Piiku:)

11 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiva kuulla että nälkähermot heräilee :) Nyt kalatiskin kautta kipasee ellei itse ole savustelemassa. Ja perunat porisemaan.

      Poista
  2. Herkku tsrttenu kiinnostui, ihanan näköistä!!!

    VastaaPoista
  3. Nam, suuni makunystyrät ilmoittavat kiinnostuksensa. Ihanan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan loistavaa! Ja kiitoksia kovasti. Ei muutakuin kokkailun iloja sinne ja toivottavasti maistuupi :)

      Poista
  4. Kaunista katsottavaa ja varmasti myös hyvän makuista. Savusiika maistuu myös meille, reseptisi kivan helppo. Miten tuon chilipalon kanssa paistoitko vaan kokonaisena ja otit sitten pois? Mukavaa alkavaa lokakuuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ja ihanaa lokakuun alkua sinnekin!Hyvä kun mainitsit chilin,olin unohtanut kokonaan kirjoittaa siitä. Paistoin perunoiden seassa kokonaisena ja pikkusen leikkasin Ruoan päälle tuomaan kipakkuutta.Jokainen syöjä voi siitä napsasta vähän lautaselle. :)

      Poista
  5. Kivat kuvat! Varsinkin tuo viimeisen kuvan fisuasetelma rokkaa! :)

    Juu, kala ja potut on oiva yhdistelmä. Otanpa kastikevinkin talteen, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anne. Otahan ihmeessä kastikeresepti talteen. Se on aika iisi ja nopea tehdä monellekkin kalaruoalle.:) Toivotaan että maistuupi.

      Poista
  6. Vau, näyttääpä herkulliselta! Savusiika on ihan parasta! Pitäisi syödä sitä enemmän. Inhoan vain ruotoja :D

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top