Silmusushia tahinikastikkeella

Herkulliset ja värikkäät sushit hurmaavat varmasti kattauksessa. Minä halusin osallistua Silmusalaatin ja Foodinin järjestämään reseptikilpailuun tällä reseptillä. Varsinkin kun kyseessä on kaksi suurista lemppareistani, käytän silmusalaattia lähes joka viikko johonkin ja Foodinin purnukoita minulta löytyy monenmoista sorttia ruokakaapista. Idea lähti siitä että rakastan sushia. Pidän myös värikkäistä kattauksista ja siitä että ruoassa on joku twisti.

Niinpä tänään syödään silmusushia mulperinmarjoilla ja juustolla tahinikastikkeessa. Tämä ei taatusti jätä kylmäksi sushin ystäviä ja kannattaa reseptiä koittaa jos ei ole ennen sushia syönyt.












SILMUSUSHI



  • 1 ½ dl sushiriisiä (raakamäärä)
  • 1 rkl punajuuriviipaleiden lientä
  • 3 merileväarkkia
  • ½ dl tahinia (vaalea, Foodin)
  • ½ avocado
  • ½ lime
  • n. 50g silmusalaattia (Silmusalaatti)
  • 50g graavilohta 
  • pala inkivääriä
  • 5cm pala kurkkua
  • dippaamiseen soijakastiketta
  • suolaa ½ tl


  1. Keitä riistit kypsiksi, lisää keitinveteen pala inkivääriä ja suola.
  2. Jaa riisit kahteen kulhoon, lisää toiseen kulhoon punajuuriliemi ja sekoita tasaiseksi väriksi.
  3. Asettele leikkuulaudalle yksi leväarkki ja levitä sen päälle tasaisesti punajuuririisit.
  4. Tämän jälkeen laita toinen arkki merilevää punajuuririisien päälle ja levitä valkoinen riisi päälle.
  5. Kuori ja viipaloi avocado pieniksi viipaleiksi, puolita kurkun pala ja suikaloi siivuiksi.
  6. Lado avocadot pohjalle pystysuuntaan, laita sen jälkeen kurkut, silmusalaatti, ja lopuksi lohiviipaleet päälle (alla esimerkkikuva).
  7. Kun koko komeus on valmis ota viimeinen leväarkki ja varovasti siirrä se melkein puoleen väliin alimmaista leväarkkia jotta rullausmatka pitenee ja täytteille jää tilaa. 
  8. Tämän jälkeen rullaa varovasti koko komeus rullalle ei haittaa vaikka täytteitä vähän pursuaa, siisti pois. Laita kuminauhalla rulla kiinnni ja pistä tekeytymään jääkaappiin hetkeksi, valmista salaatti.

Vinkki: Voit käyttää kasvisversioon kalan tilalle porkkanaa.


SILMUSALAATTI

  • 100g silmusalaattia (Silmusalaatti)
  • 50g voileipäjuustoa
  • ½ dl tahinia (vaalea, Foodin)
  • 1 dl mulperinmarjoja (Foodin)

KOOSTA ANNOS


  • Sivele tahini lautasen pohjalle. 
  • Kuutioi juusto.
  • Levitä silmusalaatti tahinin päälle ja lado mulperinmarjat sekä voileipäjuusto päälle. 
  • Purista limen mehu salaatin pintaan. ja pirskota vähän suolaa.
  • Asettele lopuksi sushit päälle.
  • Tarjoile soijakastikkeen ja mikäli tykkäät kermaviilin kanssa. 







Täytteitähän voi tuunata oman mielensä mukaan, voit vaihdella kasviksia ja vaikkapa jopa lihaakin käyttää. Itse olisin halunnut tehdä tämän taimenesta mutta valitettavasti en sitä tähän reseptiin kerennyt saamaan niin tyydyin loheen.

Tutustu vielä
Silmusalaattiin
Foodiniin

Nyt vaan herkuttelemaan!

Palataan asiaan,

Terkui Piiku:)

2 kommenttia

  1. Tämä on todellakin ihanan luova ja inspiroiva idea! :) Ja niin kauniin näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara kovasti :) Lämmittää mieltä. Tämän reseptin myötä syttyi monta uutta ideaa ja odottelenkin vapaapäiviä innoissani että pääsen taas kokkailemaan :)

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top