Herkullinen perunapaistos sekä helpot lihapullat

Hei taas pitkästä aikaa blogin lukijat. Olette käyneet lukemassa arkistojen kätköistä juttuja sillä välin kun olen ollut lomalla.

Aivan ihana huomata että täällä käy väkeä vaikka en olisikaan joka päivä paikalla. :) Viime viikolla kilpailin Grillimaisterin tittelistä, Suomenmestaruutta lähin tavoittelemaan Lidlin järjestämässä kilpailussa. Teen siitä myöhemmin postausta luettavaksi. Upea kisa oli ja hienoa porukkaa, myös todella kova tasoista kokkausta.




Minulla oli jääkaapissa kaikenlaista purtavaa joista halusin tehdä mitä kaapista löytyy tyyliin ruokaa. Tein tämmöisen perunapaistoksen josta tulikin niin hyvää että halusin sen teillekkin jakaa. Olen tehnyt viimeaikoina paljon ruokaa mutten ole niitä saanut vielä blogiin asti, kaikki ovat kuvina ja resepteinä odottelemassa.

Kotitekoiset lihapullat kävivät tämän paistoksen kanssa tosi hyvin tarjottavaksi, raikas salaatti kaveriksi tasapainottamaan ruokaa niin kattaus on valmis.




Resepti perunavuokaan: 


  • 6 keskikokoista perunaa keitettynä (eilispäivän perunoita käytin itse)
  • 1 dl kurkkusalaattia
  • 2 tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 1 avocado
  • 1 purkki grillimaisterin dippiä mexicon style
  • 1 kananmuna
  • ½ -1 dl vettä
  • suolaa oman maun mukaan
  • ½ dl juustoraastetta

  1. Viipaloi tomaatit, perunat sekä sipuli ja avocado. 
  2. Asettele pohjalle tomaattiviipaleet. 
  3. Lisää sipuliviipaleet ja pirskota päälle vähän suolaa.
  4. Lisää ruokalusikalla tasaisesti kurkkusalaatti tomaatien ja sipulien päälle. 
  5. Lisää avocado.
  6. Lisää perunaviipaleet. 
  7. Sekoita kulhossa vesi, dippi sekä kanamuna tasaiseksi ja kaada seos perunoiden päälle.
  8. Paista uunissa keskitasolla noin 30 min 180 asteessa. 
  9. Kun otat paistoksen uunista ripottele kuumien perunoiden päälle juustoraastetta ja jos haluat koristella tuorepersilijasta saat kauniin värin pintaan. 

VINKKI: Mikäli kaikki eivät pidä kaikista aineksista voit laittaa niitä vain toiseen puoleen paistosta, tein itse myös niin avocadon kanssa. 


Jauhelihapullien resepti:


  • 400g naudan jauhelihaa
  • 2 kanamunan keltuaista
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 3rkl kermaviiliä
  1. Hienonna sipuli ja kuullota pannulla, anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Pyörittele pieniä lihapullia ja paista uunissa 200 asteessa n 14 min uunin keskitasossa.





Olen saanut myös uuden ystävän pihapiiriin, nimittäin suloisen pienen siilin. Olen päättänyt auttaa siiliä ruokinnassa aina sadekeleillä, kuumina päivinä sekä alku keväällä ja syksyllä. Suomen siilikanta on pienentymään päin ja siilit kuulemma tarvitsevat apua aina välillä joten halusin sitoutua tähän touhuun :) Kuvissa siili sai tilkan maitoa joka oli laktsooitonta. Mutta siileille ei kuulemma maito ole hyväksi ollenkaan joten enään en sitä sille anna. Tästä karvapallosta tuli nöpönokka nimeltään. Tulen aina joskus kertomaan postauksissa mitenkä uusi ystäväni voi.




Palataan pian.

Terkuin Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top