Keväisissä väreissä tonnikalatahnalla täytetyt munakupit




Hyvää huomenta!
Flunssa alkaa hellittämään huraa :)

Päätin tehdä tänäään erilaisen herkun brunssipöytään. Leipää ja kanamunaa mutta hieman herkullisemmin.
Tämän helpon ohjeen mukaan valmistat 4 makoisaa munakupillista syötävää. Jos syöjiä on enemmän tuplaa annosta sen mukaan.

Kanamunaherkun resepti: 


  • 2 kanamunaa
  • 50g tonnikalaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 kanamunankeltuaista
  • 1 viipale ruisleipää
  • ripaus suolaa
  • kourallinen lehtipersiljaa

  1. Keitä kanamunat kypsiksi. 
  2. Irrota kuori ja halkaise kanamunat.
  3. Ota keltuaiset talteen ja asettele puolikkaat kuppeihin. Ei haittaa vaikka keltuaista hieman jää.
  4. Hienonna persilja.
  5. Muserra ruisleipä kulhoon ja lisää loput aineet, myös keltuaiset.
  6. Anna tahnan hetki maustua jääkaapissa. 
  7. Asettele lusikalla herkkutahnaa kanamunan puolikkaiden päälle ja herkuttele. 





Vielä en uskalla lenkille lähteä näin flunssan jälkeen joten tyydyn vain venyttelemään kotona. 
Kevät on jo niin pitkällä etten malttaisi millään pysytellä lenkkipolulta pois. Mutta puutarhalle lähden vielä hetkeksi ennen töihin lähtöä :)  



Terkuin Piiku :)

1 kommentti

  1. "Munalla töihin" oli joskus Laitilan Munaosuuskunnan mainoksena. Kyllä näillä eväillä pärjää useamman tunnin, ennen kuin alkaa huikomaan. Muutama viikko sitten vuorasin pienet posliinivuokat pekonilla, täytin sisäosan tähteeksi jääneistä uunijuureksista, joiden päälle rikoin kananmunan, ripaus grillimaustetta ja lopuksi käänsin roikkuvat pekonisuikaleiden päät ristin "paketin" päälle. Kypsensin täytettyjä pikkuvuokia uunissa +200 asteessa 15 min. ja lopputulos oli niin hyvää, että teen toistekin. :)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top