Jauhelihakastike piirakka


Eräkeittiöstä kajahtaa jälleen. Blogin minisarja 2/5.

Meillä oli poronjauhelihasta herkullista jauhelihakastiketta. Sitä jäi kuitenkin yli ja päätin tehdä siitä piirakan. Tästä tuli hurjan iso menestys. Tämä piirakka on mainio ylimääräiselle kastikkeelle mitä jää yli.
Tämä resepti on suunniteltu yhdelle isolle piirakalle tai kahdelle pienelle piirakalle. Päätin tehdä kaksi pientä versiota koska osa syöjistä ei halunnut aurajuustoa päälle. Toki itse rakastan aurajuustoa ja se sopii tähän tyädellisesti.

Resepti piirakkapohjalle:


  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl kylmää vettä
  • 75g voita
  • 75g tuorejuustoa
  • ½ tl suolaa

  1. Nypi voi, tuorejuusto sekä jauhot kulhossa. 
  2. Lisää suola sekä vesi.
  3. Vaivaa taikina valmiiksi ja laita hetkeksi jääkaappiin kelmun sisäään sillä välin kun valmistelet täytteitä.
  4. Levitä taikina piirakkapohjaan reunoille asti.
  5. Esipaista 10 min 200 asteessa.


Piirakan täyte:

  • 2 ½ dl jauhelihakastiketta 
  • 2 tomaattia
  • 6 rkl kermaviiliä
  • 2 rkl balsamicokastiketta
  • 3 dl juustoraastetta
  • 3 rkl aurajuustoa
  1. Voitele piirakkapohjat kermaviilillä reippaasti jokapaikasta, lusikoi loput pohjalle.
  2. Viipaloi tomaatit ja levitä kermaviilin päälle. 
  3. Lisää balsamicokastike tomaattien päälle. 
  4. Lisää jauhelihakastike ja lopuksi juustoraaste sekä aurajuusto.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n 25-30min tai kunnes piirakka on kypsä. 











Haluan vielä jakaa teidän kanssa yhden reissun isoista onnistumisista. Olen haaveillut vedenpysäytyksestä valokuvassa jo pitkään. Ja minulta meni monta vuotta ymmärtää kuinka se tehdään. Olen vihdoinkin päässyt valokuvaamisessa siihen pisteeseen että automatiikka on historiaa. Nyt se jopa tuntuu siltä että en edes halua kuvata automatiikalla koska silloin en saa kuvaan sitä mitä haluan.


Muut istuivat autossa pitkät tovit odottamassa kun minä räpsin kaikkea kaunista minkä ikkunasta bongasin. Tässä se nyt on, ihana ja kaunis pieni joki iloisesti solisemassa ja pysäytettynä.

Eräkeittiöstä kajahtaa jälleen ensi kerralla. Luvassa on siianmätiä.

Terveisin : Piiku :)


Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top